PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ny håndbok for psykisk helse og rus

Ny håndbok for psykisk helse og rus

Håndboka for psykisk helse og rus er et verktøy for både kjøper, tilbyder, bruker og pårørende og er den tredje i rekken og en del av Nasjonal Handlingsplan for Inn på tunet.

Håndboka går gjennom hva du bør ha på plass før du starter opp et Inn på tunet-tilbud innen psykisk helse og rus. Den inneholder erfaringer og tips fra tilbyder, kjøpere og ikke minst brukere.

  • Matmerk tom roterud ansatt 2015I håndboka møter du tilbydere som driver Inn på Tunet-tilbud og du får innsikt i hva som er et egnet tilbud til mennesker som sliter med rus og psykisk helse. Sist, men ikke minst, vil du møte brukerne som er selve ekspertene på hvordan Inn på tunet virker, sier Tom Roterud fra Stiftelsen Norsk mat som drifter godkjenningsordningen for Inn på tunet.

Det er Stiftelsen Norsk Mat som har ansvaret for håndboka. Håndboka er laget med utgangspunkt i behov og tilbakemeldinger fra godkjenningsordningen Inn på tunet, samt innspill og fagkompetansen fra offentlige samarbeidspartnere og tilbydere.

  • Dette er første versjon av håndboka og vi vil jobbe videre med innhold og legge til flere moduler bl.a. på drift og økonomi når dette blir klart, sier Roterud.

Innholdet i håndboka er skrevet og samlet inn av journalist Eli Strand. Hun har i flere år jobbet som frilanser med forskjellige Inn på tunet-oppgaver og i denne håndboka er mye av innholdet skrevet som intervjuer.